|  | Publicació de la fitxa: 2012-07-13 Darrera modificació: 2012-07-15
 | 
|  | Bases de dades: | Sciència.cat | 
|  | Descripció | 
|  | Autor: | Lluís Cifuentes | 
|  | Estat: | completa | 
|  | Identificació | 
|  | Autor: | Anònim | 
|  | Títol regularitzat: | Recepta per fer piment (ACB Ext. Bn. Tarascó) | 
|  | Llengua: | Català | 
|  | Data: | estimada - ante 1332 | 
|  | Lloc: | Barcelona | 
|  | Notes sobre la datació: | Transmesa al costat d'uns comptes del manteniment de la vinya del recopilador de 1332. | 
|  | Estat de l'obra: | conservada | 
|  | Forma: | prosa | 
|  | Matèries: | Medicina - Dietètica i higiene Medicina - Farmacologia
 Cuina, confiteria i alimentació
 | 
|  | Contingut | 
|  | Consistència: | completa | 
|  | Íncipit | 
|  | Íncipit text: | «A tothom qui vulla fer bon piment...» | 
|  | Èxplicit | 
|  | Èxplicit del text: | «... pertanyen a qui·ll vol fer bo» | 
|  | Continguts | 
|  | Text complet (receptes o fragments):
 | «A tothom qui vulla fer bon piment, que y meta axí com sa contén deval. A un corter de vi se pertany de fer que y meta sagons que u hohïrets devall. Primeramen[t], a .I. corter de vi una unsa de cayela — .Iª. onsa. Ítem, .Iª. onsa de bon gingebra — .Iª. onsa. Ítem, .I. quart de unsa de pebra. Ítem, .III. diners de clavells de girofle. Ítem, erspich — .III. diners. Ítem, nous d'exarch — .III. diners. Ítem, pebra lonch — .III. diners. Ítem, folli — .III. diners. Ítem, galangall — .III. diners. Ítem, de bona mell — .III. qarters. Totes aquestes coses sa pertanyen a qui·ll vol fer bo». | 
|  | Altres persones relacionades | 
|  | Recopilador: | Tarascó, Bernat de (fl. 1308 – 1336) | 
|  | Transmissió | 
|  | Manuscrits: | Barcelona - ACB - Procures: Llegats de llibres «extravagants» - Comptes de particulars: Capbreu de comptes de Bernat de Tarascó (1329-1336) - 107va | 
|  | Bibliografia | 
|  | Edicions: | Varela i Rodríguez (1995), El control de los bienes: los ..., pp. 795-796 | 
|  | Bibliografia: | Varela i Rodríguez (1995), El control de los bienes: los ..., p. 298 |