| Darrera modificació: 2016-08-03Bases de dades: Sciència.cat
 Banegas López, Ramón Agustín, L'aprovisionament de carn a la ciutat de Barcelona (segles XIV i XV), Tesi doctoral de la Universitat de Barcelona, 2007. 
ResumAnàlisi del funcionament del mercat de la carn que comercialitzaven a Barcelona exclusivament els carnissers, que era únicament la carn fresca provinent de quadrúpedes domèstics; s'analitzen també les relacions de col·laboració i conflicte entre els membres d'aquest ofici i el Consell barceloní durant un període llarg, com són els segles XIV i XV, amb la voluntat de poder treure a la llum els principals trets evolutius d'aquest mercat. L'estudi es fa a partir de les fonts municipals. Es demostra que el mercat de la carn a Barcelona és un mercat força complex on incidiesen gran quantitat de factors, però on hi ha dos clars protagonistas: els carnissers de la ciutat, que dominen el mercat durant els dos segles, i el govern municipal, que amb el seu intervencionisme influirà profundament al desenvolupament del propi mercat.
MatèriesHistòriaAlimentació
 Veterinària
 Història de la medicina
 Medicina - Dietètica i higiene
NotesDirecció: Antoni Riera Melis (UB).Resum al Butlletí de la Societat Catalana d'Estudis Històrics, 19 (2008), 167-177, http://www.raco.cat/index.php/ButlletiSCEH/article/ ...
  URLhttp://www.tdx.cat/TDX-0716108-112807   |