| Darrera modificació: 2020-04-30Bases de dades: Sciència.cat
 Roger, fra Francesc, Art de la cuina: llibre de cuina menorquina del segle XVIII, edició i estudi introductori a cura d'Andreu Vidal Mascaró, Maó, Institut Menorquí d'Estudis - Caixa de Balears "Sa Nostra" (Capcer, 12), 1993, 231 pp. 
ResumLlibre de receptes de cuina elaborat per fra Francesc Roger, frare del convent dels franciscans de Ciutadella (Menorca) en el segle XVIII. El convent feia les funcions d'alimentar els pobres i d'oferir una farmàcia oberta a la població (amb una biblioteca ben proveïda). Reflecteix la cuina popular menorquina però també la influència d'altres receptaris de l'elit social (entre els quals, el Llibre del coc de mestre Robert [de Nola] a través de l'Arte de cocina de Francisco Martínez Motiño i el De honesta voluptate et valetudine de Bartolomeo Platina), i integra els coneixements mèdics i dietètics del galenisme. L'obra és important també des del punt de vista lingüístic. [Cfr. ressenya de Pep Pelfort].
MatèriesCuina i confiteriaEsglésia - Ordes religiosos
 Fonts
 Català
 Edició
 Recepció
NotesReimpr.: 2014 i 2015.Ressenyes:
 * Pelfort (2015), "Genealogia de l'Art de la cuina ..."
 Nova edició: Roger (2020), Art de la cuina.
 |