| Darrera modificació: 2018-08-13Bases de dades: Sciència.cat
 Contreras Mas, Antoni, Capítols de cuina mallorquina (I), Palma, Documenta Balear (Menjavents, 119), 2014, 172 pp. 
ResumAquest llibre vol donar notícia de l'evolució d'alguns plats de la cuina que s'ha fet i encara es fa a Mallorca. Cada un té una biografia pròpia, formada pel procés d'aprofitament més eficient i agradós dels recursos disponibles en determinades circumstàncies de la nostra història. Constitueixen mostres ben significatives de l'adaptació dels nostres avantpassats als canvis i circumstàncies que s'han produït en el medi ambient. L'habilitat que demostraren en convertir els productes naturals en un menjar profitós i agradable al paladar, manifesta algunes de les solucions més decisives del seu enginy i capacitat de manejar l'entorn de manera favorable. Els resultats dels èxits d'aquestes experiències són els que han donat lloc a la creació dels plats així com ara els coneixem.
MatèriesCuina i confiteria
NotesInformació de l'editor   |