| Darrera modificació: 2015-06-22Bases de dades: Sciència.cat
 Martínez i Ferrà, Gabriel, La traducció catalana del Kitāb al-agḏiya, d'Abū Marwān ʿAbd al-Malik b. Ẓuhr o Remembrança de les viandes, Treball de recerca del màster interuniversitari UAB-UB Història de la ciència: ciència, història i societat, 2011, 31 pp. + [22] pp. 
ResumAquest treball té com a objectiu l'edició i comentari d'un tractat breu de dietètica medieval conservat en un manuscrit miscel·lani de la Biblioteca Nacional de França (ms. Esp. 291), copiat al final del segle XV o a l'inici del del XVI, que porta per títol Remembrança de les viandes. Es tracta d'una traducció parcial i resumida al català, datable en el tercer quart del segle XIV, del Kitāb al-agḏiya del metge andalusí Abū Marwān ʿAbd al-Malik ibn Ẓuhr, l'Avenzoar llatí, feta a partir de l'àrab.
 Sumari: 1. Introducció - 2. La dietètica medieval: textos i contextos - 3. Els regiments de sanitat medievals en llegua catalana. La Remembrança de les viandes: comentari i anàlisi dels continguts - 4. Conclusions - 5. Bibliografia - 6. Apèndix: Criteris d'edició. Edició del text.
MatèriesMedicina - Dietètica i higieneMedicina - Farmacologia
 Traduccions
 Català
 Edició
NotesDir. Lluís Cifuentes i Comamala (UB); tutor: Jon Arrizabalaga (CSIC).
Conté edicions de
 |