| Darrera modificació: 2012-02-14Bases de dades: Sciència.cat
 García Marsilla, Juan Vicente, La taula del senyor duc: alimentació, gastronomia i etiqueta a la cort dels ducs reials de Gandia, Gandia, Centre d'Estudis i Investigacions Comarcals Alfons el Vell (Alfons el Vell), 2010, 228 pp. 
Resum“La Taula del Senyor Duc” tracta d'escodrinyar com per una finestreta l'interior del palau d'una de les famílies més importants del nostre passat medieval: la dels ducs reials de Gandia, analitzant especialment tot allò relatiu a la seua alimentació i la dels seus seguicis. Des de l'estudi dels servidors encarregats d'assegurar l'abastiment i de servir els banquets, a la valoració dels distints menjars i condiments en la seua dieta, passant per les refinades formes de preparar els aliments o de comportar-se a taula, tot ens ajuda a comprendre aquelles “màquines de consumir” que eren les corts senyorials de la Baixa Edat Mitjana, i demostra la complexitat i la importància d'una època que va marcar els comportaments posteriors de la nostra societat, donant origen a conceptes tan actuals com són “gastronomia”, “moda”, “luxe” o “etiqueta”.
MatèriesAlimentacióCuina i confiteria
 Història de la cultura
NotesFitxa de l'editor: http://www.alfonselvell.com/index.php?ceic=5&clasif=2  
 Recensions:
 * Eduard Baile, "Juan Vicente García Marsilla, La taula del senyor duc. Alimentació, gastronomia i etiqueta a la cort dels ducs reials de Gandia", Tirant, 14 (2011), 208-213
 |