| Darrera modificació: 2018-03-13Bases de dades: Sciència.cat
 Anònim, Llibre d'aparellar menjar, edició: Joan Santanach; adaptació al català modern: Mònica Barrieras; estudis introductoris: Antoni Riera, Joan Santanach [i] Fundació Alícia, Barcelona, Barcino - Restaurant de les 7 Portes (Set Portes: receptaris històrics de cuina catalana, 2), 2015, 369 pp. 
ResumEl Llibre d'aparellar de menjar és un extens llibre de cuina, escrit i compilat cap a mitjan segle XIV. Es tracta d'un receptari que, fins ara, havia restat inaccessible per al gran públic. Les seves receptes reflecteixen els gustos de les classes benestants de la baixa edat mitjana catalana, alhora que constitueix una síntesi de la literatura gastronòmica medieval i una peça bàsica de la tradició culinària catalana, que es projecta fins a l'actualitat. Se'n presenta el text en edició interpretativa i en traducció al català actual en pàgines oposades.
 Conté:
 -- Estudis
 * El context històric dels receptaris medievals catalans. 2. La cuina i la taula de la noblesa: l'ostentació de la qualitat / Antoni Riera i Melis · 21
 * Cuiners, copistes i comensals al Llibre d'aparellar de menjar / Joan Santanach i Suñol · 53
 * Anàlisi culinària del Llibre d'aparellar de menjar / Findació Alícia · 87
 * El text del Llibre d'aparellar de menjar d'aquesta edició / Joan Santanach i Suñol · 115
 * Sobre la versió actualitzada del Llibre d'aparellar de menjar / Mònica Barrieras i Angàs · 117
 -- [Edició]
 * Llibre d'aparellar de menjar · 123
MatèriesCuina i confiteriaFonts
 Català
 Edició
NotesInformació de l'editor  Ressenya de La Vanguardia, 9-III-2016
  Conté edicions de
Conté traduccions de
 |