| Publicació de la fitxa: 2012-07-13 Darrera modificació: 2012-07-15 |
| Bases de dades: | Sciència.cat |
| Descripció |
| Autor: | Lluís Cifuentes |
| Estat: | completa |
| Identificació |
| Autor: | Anònim |
| Títol regularitzat: | Recepta per fer piment (ACB Ext. Bn. Tarascó) |
| Llengua: | Català |
| Data: | estimada - ante 1332 |
| Lloc: | Barcelona |
| Notes sobre la datació: | Transmesa al costat d'uns comptes del manteniment de la vinya del recopilador de 1332. |
| Estat de l'obra: | conservada |
| Forma: | prosa |
| Matèries: | Medicina - Dietètica i higiene Medicina - Farmacologia Cuina, confiteria i alimentació |
| Contingut |
| Consistència: | completa |
| Íncipit |
| Íncipit text: | «A tothom qui vulla fer bon piment...» |
| Èxplicit |
| Èxplicit del text: | «... pertanyen a qui·ll vol fer bo» |
| Continguts |
| Text complet (receptes o fragments): | «A tothom qui vulla fer bon piment, que y meta axí com sa contén deval. A un corter de vi se pertany de fer que y meta sagons que u hohïrets devall. Primeramen[t], a .I. corter de vi una unsa de cayela — .Iª. onsa. Ítem, .Iª. onsa de bon gingebra — .Iª. onsa. Ítem, .I. quart de unsa de pebra. Ítem, .III. diners de clavells de girofle. Ítem, erspich — .III. diners. Ítem, nous d'exarch — .III. diners. Ítem, pebra lonch — .III. diners. Ítem, folli — .III. diners. Ítem, galangall — .III. diners. Ítem, de bona mell — .III. qarters. Totes aquestes coses sa pertanyen a qui·ll vol fer bo». |
| Altres persones relacionades |
| Recopilador: | Tarascó, Bernat de (fl. 1308 – 1336) |
| Transmissió |
| Manuscrits: | Barcelona - ACB - Procures: Llegats de llibres «extravagants» - Comptes de particulars: Capbreu de comptes de Bernat de Tarascó (1329-1336) - 107va |
| Bibliografia |
| Edicions: | Varela i Rodríguez (1995), El control de los bienes: los ..., pp. 795-796 |
| Bibliografia: | Varela i Rodríguez (1995), El control de los bienes: los ..., p. 298 |