Darrera modificació: 2009-07-07 Bases de dades: Sciència.cat
Verdés Pijuan, Pere, "Una espècia autòctona: el comerç del safrà a Catalunya durant el segle XV", Anuario de Estudios Medievales, 31/2 (2001), 757-785.
- Resum
- El present estudi constitueix una primera aproximació al tema del començ del safrà al Principat en aquell període a partir d’una font poc coneguda: les ordinacions de la Diputació del General. Aquesta normativa fou creada per Iluitar contra el frau que sovint afectava aquella espècia i, amb aquest objectiu, els diputats controlaren la totalitat del circuït safraner arreu del país; des del cultiu, passant per l’elaboració i acabant en la comercialització del safrà. Tot plegat, en el marc d'una ambiciosa iniciativa destinada a garantir la qualitat del producte català i, especialment, els ingressos fiscals que la seva exportació proporcionava a la Generalitat.
- Matèries
- Dret - Ordinacions
Medicina - Farmacologia Cuina i confiteria Alimentació
- URL
- http://hdl.handle.net/10261/12433
|