Darrera modificació: 2021-01-31 Bases de dades: Sciència.cat
Mas Craviotto, Adrià, "L'alimentació de la menestralia manresana als segles XIV i XV", Dovella, 124 (2018), 14-21.
- Resum
- Aquest article és el resultat d'una exhaustiva recerca feta al llarg dels últims dos anys sobre múltiples aspectes que conformaven la vida quotidiana dels menestrals de Manresa a finals del segle XIV i principis del XV. L'alimentació és un dels trets més importants d'aquesta vida quotidiana, i en aquest sentit, la rica i abundant documentació notarial que es conserva a l'Arxiu Comarcal del Bages aporta una infinitat de dades a escala quantitativa i qualitativa d'un valor inqüestionable. Els inventaris post-mortem són sens dubte les fonts documentals més riques en informació i en tota mena de detalls, ja que permeten als historiadors reconstruir i analitzar les traces d'aquella quotidianitat alimentària que envoltava diàriament els membres de les societats pretèrites, especialment la medieval, el nostre camp d'estudi.
- Matèries
- Alimentació
- URL
- https://www.raco.cat/index.php/Dovella/article/view ...
https://www.academia.edu/38137546/Lalimentaci%C3%B3 ...
|