Darrera modificació: 2020-04-30 Bases de dades: Sciència.cat
Roger, fra Francesc, Art de la cuina: llibre de cuina menorquina del segle XVIII, edició i estudi introductori a cura d'Andreu Vidal Mascaró, Maó, Institut Menorquí d'Estudis - Caixa de Balears "Sa Nostra" (Capcer, 12), 1993, 231 pp.
- Resum
- Llibre de receptes de cuina elaborat per fra Francesc Roger, frare del convent dels franciscans de Ciutadella (Menorca) en el segle XVIII. El convent feia les funcions d'alimentar els pobres i d'oferir una farmàcia oberta a la població (amb una biblioteca ben proveïda). Reflecteix la cuina popular menorquina però també la influència d'altres receptaris de l'elit social (entre els quals, el Llibre del coc de mestre Robert [de Nola] a través de l'Arte de cocina de Francisco Martínez Motiño i el De honesta voluptate et valetudine de Bartolomeo Platina), i integra els coneixements mèdics i dietètics del galenisme. L'obra és important també des del punt de vista lingüístic. [Cfr. ressenya de Pep Pelfort].
- Matèries
- Cuina i confiteria
Església - Ordes religiosos Fonts Català Edició Recepció
- Notes
- Reimpr.: 2014 i 2015.
Ressenyes:
* Pelfort (2015), "Genealogia de l'Art de la cuina ..."
Nova edició: Roger (2020), Art de la cuina.
|