Darrera modificació: 2019-10-06 Bases de dades: Sciència.cat
Garcia i Fortuny, Josep, Cuina i cuiners a la Corona d'Aragó i Catalunya: un capítol oblidat de la nostra història, Barcelona, Nova Casa Editorial, 2014 - 2017, 3 vols.
- Resum
- Poques vegades ens adonem, quan ens asseiem a taula, que darrere les elaboracions presents en ella hi ha mil històries. Tant les dels productes que consumim com les de les persones que els preparen de forma convenient. En aquesta obra hem volgut donar una importància més gran a les segones. A través de la documentació més exhaustiva que s'ha pogut aconseguir, s'ha intentat d'esbossar la trajectòria d'aquells que han servit la societat tot manipulant els aliments que tenien al seu abast. I això inclou des dels camperols més humils, passant pels servidors de l'Església i de les classes benestants, fins als moderns caps de cuina que han assolit un lloc de privilegi en els cercles mediàtics contemporanis.
Conté:
* 1. Èpoques pretèrites
* 2. Honorant els nostres mestres cuiners-escriptors
* 3. 1885-2008: anys d'unions i desunions
- Matèries
- Cuina i confiteria
|