Darrera modificació: 2018-08-13 Bases de dades: Sciència.cat
Contreras Mas, Antoni, Capítols de cuina mallorquina (I), Palma, Documenta Balear (Menjavents, 119), 2014, 172 pp.
- Resum
- Aquest llibre vol donar notícia de l'evolució d'alguns plats de la cuina que s'ha fet i encara es fa a Mallorca. Cada un té una biografia pròpia, formada pel procés d'aprofitament més eficient i agradós dels recursos disponibles en determinades circumstàncies de la nostra història. Constitueixen mostres ben significatives de l'adaptació dels nostres avantpassats als canvis i circumstàncies que s'han produït en el medi ambient. L'habilitat que demostraren en convertir els productes naturals en un menjar profitós i agradable al paladar, manifesta algunes de les solucions més decisives del seu enginy i capacitat de manejar l'entorn de manera favorable. Els resultats dels èxits d'aquestes experiències són els que han donat lloc a la creació dels plats així com ara els coneixem.
- Matèries
- Cuina i confiteria
- Notes
- Informació de l'editor
|