| Publicació de la fitxa: 2016-11-14 Darrera modificació: 2022-09-23 |
| Bases de dades: | Sciència.cat |
| Descripció |
| Autor: | Lluís Cifuentes |
| Estat: | parcial |
| Identificació |
| Autor: | Anònim |
| Títol regularitzat: | Receptes de confiteria (BFAUB 62/3) |
| Llengua: | Català |
| Data: | estimada - c. 1610-1611 |
| Lloc: | Catalunya oriental |
| Estat de l'obra: | conservada |
| Forma: | prosa |
| Gènere: | Recepta confitera |
| Matèries: | Cuina, confiteria i alimentació |
| Contingut |
| Consistència: | completa |
| Íncipit |
| Íncipit text: | «Més: per a fer un quarter de vi brocàs [sic per Ypocràs], s'i deu posar 2 lliures de sucre y 2 unces de caniell[a]...» |
| Èxplicit |
| Èxplicit del text: | «Per a sis lliuras de salsas, deu-s'i posar 2 lliures 1/2 caniella, ab 2 lliures ghinghebra, 1/2 lliura pebra, ab 1/2 lliura de nous, ab 1/2 lliura de clavels, ab 1/2 lliura de safrà» |
| Continguts |
| Índex de continguts (rúbriques o epígrafs): | (1) «Per a fer un quarter de vi brocàs»; (2) «Per fer torons de amella»; i (3) «Per a sis lliuras de salsas» |
| Altres persones relacionades |
| Recopilador: | Arnau, Gaspar (fl. 1610 – 1611) |
| Sinopsi |
| Sinopsi: | Tres receptes de confiteria |
| Públic/intenció: | El droguer i els membres del seu obrador |
| Públic/intenció: | Droguers |
| Transmissió |
| Manuscrits: | Barcelona - BFAUB - Manuscrits - 62 - f. 43v |
| Bibliografia |
| Edicions: | Vila (2000), "Tractats de cuina i de rebosteria ...", p. 295 - completa |