| Publicació de la fitxa: 2016-11-13 Darrera modificació: 2022-09-23 |
| Bases de dades: | Sciència.cat |
| Descripció |
| Autor: | Lluís Cifuentes |
| Estat: | parcial |
| Identificació |
| Autor: | Anònim |
| Títol regularitzat: | Receptes de confiteria (BFAUB 62/5) |
| Llengua: | Català |
| Data: | estimada - 1632 |
| Lloc: | Catalunya oriental |
| Estat de l'obra: | conservada |
| Forma: | prosa |
| Gènere: | Recepta confitera |
| Matèries: | Cuina, confiteria i alimentació |
| Contingut |
| Consistència: | completa |
| Íncipit |
| Íncipit text: | «Piñyonada d'emella. — Per a fer sis liuras de piñyonada d'emella pendràs tres liuras de sucre, y se a de clarificar y dar-li bon punt...» |
| Èxplicit |
| Èxplicit del text: | «... Sucre esponjat. — [...] trencar-lo per lo larch al mitx de quatre unces de sucre. Fer-ne quatre trosas, que seran acomodats» |
| Continguts |
| Índex de continguts (rúbriques o epígrafs): | (1) «Piñyonada d'emella»; (2) «Bocados de Portugal»; i (3) «Sucre esponjat». |
| Transmissió |
| Manuscrits: | Barcelona - BFAUB - Manuscrits - 62 - ff. 126v-128v |
| Bibliografia |
| Edicions: | Vila (2000), "Tractats de cuina i de rebosteria ...", p. 296 - fragmentària - Només núm. 1 i 2 |