| Text complet (receptes o fragments): | (1) «Pólvora bona a les dens e a la bocha. — Primum, sal jema, .III. onzes, mell, quart de onza. Sia mesclat e ligat en un drap blanch e posat sobre brases tant que sia tornat en callor [sic?] de brases, e aprés sia apagat a[b] una cullarada de una goma qui ha nom alquitrà. Aprés sia posat en bon vin blanch tant tro sia refredat. Aprés sia mòlt e sie'n presa aprés .Iª. onza e .Iª. onza d'espunza, canela, miga onza, mirra, miga onza e ligàloe, miga onza, sucre cafatí, .Iª. onza, càmfora, la .Xª. part d'una onza. E sia feta pólvora».
(2) «A un quarter de vin, qui voll fer piment. — Primum, mell, .IX. onzes. Axí matex, al dit? piment: gingebre, .Iª. onza; canella, .Iª. onza; giroffle, .III. dracmes pesans; pebre lonch, .III. dracmes pesans; nou d'exarch, .III. dracmes pesans; galengall, .III. dracmes pesans; espich, .III. males pesans». |