Publicació de 'Graduados en Medicina por la Universidad de Irache (1613-1769)'

Image
serrano_irache

Fernando Serrano Larráyoz, investigador de l'equip de SCIÈNCIA.CAT, acaba de publicar el volum Graduados en Medicina por la Universidad de Irache (1613-1769), a l'editorial Pamiela (Pamplona).  

Es tracta d'un exemple de l'aplicació de la metodologia prosopogràfica als estudis històrics, en aquest cas a l'encara poc coneguda Universitat benedictina d'Irache, la més antiga de Navarra, creada en l'any 1569, a partir d'un col·legi de Teologia preexistent, al monestir homònim, i tancada el 1824. El tractament historiogràfic d'aquesta universitat és molt irregular: al costat de valuosos treballs sobre els seus orígens, hi ha encara molts buits, i això malgrat la documentació conservada. Un dels desconeixements més importants era el dels estudiants i graduats de la universitat.

El nou llibre de Fernando Serrano ofereix un repertori d'individus, procedents tant de la Monarquia Hispànica com de la resta d'Europa, que hi van obtenir els graus de batxiller, llicenciat i doctor en Medicina (i Cirurgia) entre els anys 1613 i 1769. Constitueix una fotografia de 156 anys de vida universitària i de les aspiracions acadèmiques i laborals de molts estudiants d'aquest període de l'Edat Moderna.

► Altres publicacions de l'equip