En record de Josep Maria Sans (1947-2018)

Image

Aquest dijous 10 de gener de 2019 ha mort Josep Maria Sans Puig. Ara jubilat, havia estat bibliotecari (ajudant d'investigació) de la Institució Milà i Fontanals, el centre de recerca en humanitats del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) a Barcelona, que posseeix la biblioteca d'història i cultura medievals més important de Catalunya i on ens vam formar alguns membres de l'equip de Sciència.cat.

En Josep Maria s'havia format en història moderna. Era deixeble de Pere Molas i va ser professor de la matèria a la Universitat de Barcelona. A part, es va interessar especialment pel moviment federalista català del segle XIX i el seu context, i també era un apasionat de la història del ferrocarril. És autor de diverses publicacions sobre aquests temes i alguns altres, i de moltes notícies bibliogràfiques a l'Índice Histórico Español, tot i que mai no va seguir la carrera acadèmica.

Bonhomia, optimisme i intel·ligència es reunien en un caràcter i en un ànim treballador incansable, que va fer possibles, des de la discreció, les recerques de molts, novells i consolidats, sense distincions. Molts, que reconeixen que el seu pas per la biblioteca de la IMF, continuat o esporàdic, no hauria estat el mateix sense la seva presència.

Que serveixi aquest petit apunt de record i homenatge.

Publicacions: